Lokalt | Nationella- och internationella forskare möts i Örebro och sprider kunskap om hur idrotten kan göra skillnad

By on 9 oktober, 2015

Den 12-14 oktober arrangeras den årliga konferensen Idrott hela livet i Örebro. Riksidrottsförbundet tillsammans med Örebro läns idrottsförbund genomför forum Idrott hela livet som är en samlingsplats för att diskutera frågor kopplade till barn-, ungdom- och vuxenidrotten.

Under två dagar i Örebro sprids kunskap från nationella och internationella forskare under parollen Idrott hela livet. Konferensen inleds av Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna och Caroline Waldheim, politisk sakkunnig folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister. Konferensen ger möjlighet till ny kunskap och förståelse till varför svensk idrott har valt den väg vi har valt – att bättre möjliggöra för fler att idrotta oberoende av ålder och ambitionsnivå.

Det är med glädje och stolthet vi står värd för konferensen. Engagerade idrottsföreningar, långvarig samverkan med Region Örebro län och våra kommuner gör att vi är ett idrottsdistrikt som tar täten i folkhälsofrågor.

Särskilt fokus har vi på normkritiskt tänkande, flickors idrottande och inkludering av barn och unga med funktionsnedsättning, säger Charlotta Stenhem, Distriktsidrottschef Örebro läns idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Örebro län.

Det här är en mötesplats för personer som konkret arbetar med svensk idrott, anställd eller förtroendevald i specialidrottsförbund, idrottens stödorganisationer och idrottsföreningar. Mötet vänder sig också till kommuner, landsting och andra som tillsammans med svensk idrott kan skapa bättre förutsättningar för livslångt idrottande. Föreläsare från Sverige, Danmark, England och Kanada kommer att berätta om sin forskning inom olika områden med koppling till konferensens tema.

Vi är glada att Örebro läns idrottsförbund tar på sig värdskapet för konferensen i Örebro. Konferensen är en viktig arena för kunskap men också ett bra tillfälle att visa upp distriktet ur ett idrottsperspektiv, säger Monica Ståhl, Projektledare Örebro Convention Bureau.

Örebro Convention Bureau ska bidra till utveckling och marknadsföring av Örebro genom att använda kongresser/möten som verktyg. Nyckeln till framgång är lokala värdar.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login