Lokalt | Odla din egen mat

By on 11 maj, 2015

Nu är det dags för den fjärde utmaningen från Klimatsmart vardag 2015. Inom ramen för satsningen Klimatsmart vardag söker Örebro kommun personer som vill testa att odla sina egna grönsaker. Alla kan odla, oavsett om man bor i staden eller på landet, i hus eller lägenhet.

Så här går det till
För att kunna anmäla sig till utmaningen ska man bo i Örebro. De personer som blir uttagna till utmaningen får ett start-kit innehållande verktyg, trädgårdshandskar och fröer. Erbjudandet gäller från 11 maj till 7 juni.

Intresseanmälan görs på bloggen Klimatsmart vardag >>

Deltagarna uppmanas att fotografera sina odlingar och presentera bilderna på Klimatsmart vardags Facebook och Twitterkonton.

Fördelar med att odla själv
50 procent av all mat vi äter är importerad. Mycket av detta skulle lika gärna kunna produceras i vår närmiljö.

Att odla sin egen mat har många fördelar; du vet precis vad maten innehåller, får tillgång till ”härpoducerad” mat och odling är dessutom en trevlig aktivitet att göra med andra, till exempel sina grannar, säger Elsa Fries, projektledare för Klimatsmart vardag.

Bloggen Klimatsmart vardag
På bloggen Klimatsmart vardag finns bland annat mer information om Klimatsmart vardag, årets utmaningar, och tips som sparar både pengar och miljö.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login