Lokalt | Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris på Lärardagen 10 augusti

By on 9 augusti, 2016
Foto: Johan Alp/Scandinav Bildbyrå

För att få en riktigt bra skolstart i Örebro kommun inleds lärarnas läsår med den återkommande Lärardagen, i år onsdagen den 10 augusti.

Programmet rymmer bl.a. spännande föreläsningar och utdelning av Pedagogiskt pris.

Program
Syftet med Lärardagarna är att bidra med inspiration inför det nya läsåret, ge kompetensutveckling inom aktuella områden samt skapa tillfällen till pedagogiska samtal med kollegor. Utvärderingarna från tidigare år har visat att vi uppnått våra mål med dagarna. Bläddrar man i årets program finns alla förutsättningar för en givande dag igen!

Grundskolans program inleds kl. 8.00 på Conventum Kongress med en presentation av kommunens stora skolsatsning Topp 25 2015, utdelning av det pedagogiska priset samt en föreläsning med Sara Lund som talar om ”Kvinnor, män och alla vi andra”. Efter en fikastund erbjuds ett stort antal valbara seminarier och workshopar. De har alla en Örebroförankring och har hjälpt till att ta död på jantelagen och visa utvecklingsarbeten från kommunala och fristående verksamheter samt forskning på Örebro universitet.

Gymnasiets program innehåller valbara seminarier kl. 13.00–14.45 och sedan kommer de gemensamma delarna i Conventum Kongress kl. 15.15–17.15, med utdelning av det pedagogiska priset cirka kl. 17.00.

Pedagogiskt pris
Det är sjätte året i rad som Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris. Den totala prissumman är max 50 000 kronor per år, och fördelas mellan tre kategorier. Pengarna ska användas för kompetensutveckling inom yrkesområdet.

Från Örebro kommun vill vi varje år uppmärksamma särskilt skickliga pedagoger och insatser som gör skillnad för våra elever i deras strävan att nå sina mål. Vi vill vara en skolkommun i framkant. Att uppmärksamma de som bidrar till att vi blir bättre är ett sätt att ligga i framkant, säger Charlotta Karlsson-Andersson, programdirektör för Barn och utbildning, och fortsätter: Ett pedagogiskt pris vill vi också ska bidra till nyfikenhet och samarbete över alla gränser.

Förskolans pris delas ut på Lärardagen den 31 oktober.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login