Lokalt | Örebrostudenter i nationell tävling om offentlig sektor

By on 20 april, 2016

Örebrostudenter i nationell tävling om offentlig sektor – som leds av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

På torsdagen den 21 april arrangeras för första gången Studentmästerskapen i offentlig sektor på Münchenbryggeriet i Stockholm. I den spektakulära tävlingen som leds av medieprofilerna Kristian Luuk och Fredrik Lindström ställer studenter från Örebro universitet upp. Örebrostudenternas lag Dekadenterna är ett av flera lag från lärosäten runtom i Sverige som deltar i Studentmästerskapen i offentlig sektor.

På torsdagen kommer studentlag från hela Sverige till Stockholm för att vara med och tävla om vilka som kan mest om den offentliga sektorn. Bakom Studentmästerskapen i offentlig sektor står Framtidsverket, en organisation som jobbar för att öka attraktionskraften för jobben inom offentlig sektor gentemot studenter och nyutexaminerade.

Vi vet att kunskapsnivån om hur det är att jobba på en kommun, myndighet eller landsting är låg bland studenter. Därför vill vi göra något för att ändra på den saken och vad kan passa bättre än en tävling där studentlag får tävla mot varandra om vilka som kan mest? Det blir både roligt och lärorikt, säger Maria Högberg, VD på Framtidsverket.

Studentmästerskapen i offentlig sektor består av tre moment: en frågedel där lagen får svara på frågor om offentlig sektorn, en casedel och en final. Tävlingen går av stapeln i samband med Framtidsmässan som är Sveriges största karriärevent för den offentliga sektorn riktad mot studenter. Eventet arrangeras för tredje året i rad av Framtidsverket tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Genom Studentmästerskapen i offentlig sektor är vi övertygade om att fler studenter kommer få upp ögonen för vilka karriärmöjligheter som finns inom den offentliga sektorn, säger Maria.

Fakta Studentmästerskapen i offentlig sektor

  • Vad: En lagtävling för studenter. Tävlingen syftar till att öka kunskapen om jobben inom den offentliga sektorn och tävlingen består av en frågedel, en casedel och en final ledd av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.
  • Var: Münchenbryggeriet i Stockholm. Tävlingen pågår samtidigt som Framtidsmässan som är Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor.
  • När: Den 21 april 2016 mellan klockan 10:00-15:30.

Örebro Universitet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login