Lokalt – ÖSK Futsal föll mot Örebro FC i derbyt

By on 16 november, 2016

ÖSK Futsal tog emot Örebro FC i ett i förhand upphausat derby i Svenska Futsalligan.

I första halvlek kände bägge lagen av varandra och det var stundtals riktigt tufft, det var en aning fördel till Örebro FC som även tog ledningen med 1-0 och höll den halvleken ut.

Andra halvlek började med en stark press från ÖSK som inte fick någon riktig utdelning, istället var det ett mer kompakt ÖFC som utökade till 3-0. ÖSK gjorde 1-3 men var fortfarande en bit ifrån bortalaget. När det var 5.55 kvar av halvleken tog ÖSK ut målvakten och satte in en utespelare för att spetsa till det, ett drag som inte föll väl ut och ÖFC kunde dra ifrån och vinna matchen med 6-1.

Matchen i Idrottshuset blev som det brukar bli i ett derby, tajt och en aning trevande. Det var ett ställningskrig där inte något av lagen skapade några direkta lägen. Det var Örebro FC som var det starkaste laget för kvällen, mest tack att de spelade som ett lag och spelade därefter. ÖSK tappade spelet och började med individuella räder som ÖFC utnyttjade till sin fördel.

ÖSK Futsal vs Örebro FC 1-6