Lokalt | ÖSK Handboll förlorade jämn match

Av på 20 mars, 2016

Det blev förlust då ÖSK mötte HK Silwing/Troja i sista matchen för division 1 säsongen. En match som var mycket jämn men och mycket slarvigt spelad från båda lagen.

Den här matchen hade ingen verklig betydelse för något av lagen då det redan innan match start var klart att ÖSK skulle få kvala för att behålla sin division 1 plats. Samtidigt hade HK Silwing/Troja säkrat sitt division 1 kontrakt för nästa år, så matchen var bara av akademisk betydelse.

Matchen blev som sagt en jämn historia där inge av lagen ledde med mer än några få poäng och där ledningen växlade några gånger under matchen. ÖSKs Sören Falkenberg fick rött kort tidigt i matchen och HK Silwing/Troja ledde vid pausvilan.

Men ÖSK kom ut i andra halvlek och tog kommandot och gick i kapp och ifrån. Man fick sedan sin mest rutinerade spelare Robert Fransson skadad och Silwing/Troja med stor hjälp av Esteban Olivares, lagets bäste spelare i mina ögon kunde gå ikapp och om för att sedan ro segern i hamn.

Det var ingen välspelad match och det kändes som om ÖSK sprang runt och tänkte på kvalmatcherna och Silwing/Troja hade redan klivit in i påsk ledigheten.

Nu stundar kval för ÖSK och exakt vilket lag man får möta i jakten på ett förnyat division 1 kontrakt är i skrivandes stund inte klart, men jag känner att ett förnyat kontrakt helt klart finns inom räckhåll.

karl-johan sandbergKarl-Johan Sandberg, Sport | Handboll | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in