Lokalt | Prova elcykel – månadens klimatutmaning

By on 26 augusti, 2016

Nu är det dags för en nygammal utmaning från Klimatsmart vardag. Inom ramen för satsningen Klimatsmart vardag söker Örebro kommun personer som åker bil till jobbet, men är intresserade av att prova en elcykel. Erbjudandet är en repris och har varit en av de mest uppskattade utmaningarna.

Så här går det till
För att kunna anmäla sig till elcykelutmaningen ska personen bo i Örebro och i vanliga fall pendla till jobbet med bil. De personer som blir uttagna till utmaningen får låna en elcykel under en vecka. Erbjudandet gäller från 5 september till 10 oktober. Intresseanmälan görs på Klimatsmart vardag.

Vad är en elcykel?
En elcykel är en något förstärkt vanlig cykel som har batteri och elmotor. Motorn regleras med ett gashandtag på styret och kan bara kopplas in när du själv trampar. Elmotorn får inte ge någon ytterligare kraft när det går fortare än 25 km i timmen.

På plan mark räcker en laddning för att åka 30–40 km. Batteriet sitter under pakethållaren och är lätt att koppla loss för att ta in på laddning. Men det är bra att ta in batteriet även om det inte behöver laddas, för att minska stöldrisken.

Klimatsmart vardag
Klimatsmart vardag finns mer information om årets utmaningar, samt tips som sparar både pengar och miljö.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login