Lokalt | Rädda Stadsparken i Örebro

Av på 20 april, 2015

Vecka 17 är officiell skräpplockarvecka i Örebro. Den 22 och 23 april deltar 24 Örebroklasser från årskurs 5 i Rädda Stadsparken, en temadag om miljöfrågor och hur vi värnar vår närmiljö.

Tid och plats
22 och 23 april, start kl. 9.00 i Stadsparken.

Arrangemanget består av olika stationer. Första klassen startar kl. 9 och sista klassen strax efter kl. 13. Det tar cirka 2 timmar för en klass att ta sig igenom stationerna.

Eleverna ska bli proffs på miljö
Eleverna får jobba med hur man tar hand om vår närmiljö och miljön i ett större perspektiv; nedskräpning, kretslopp, hållbar utveckling, klimat och återvinning knutet till skolans egna mål.

Under dagen finns även polisen på plats för att eleverna ska kunna ställa frågor och lära sig hur polisen jobbar för Örebros ungdomar och vad de gör för att förebygga förstörelse.

Speakers’ Corner
Som slutuppgift får klasserna hålla ett par korta anföranden som ska handla om hur man kan ta hand om miljön och minska nedskräpningen.

Vi hoppas att aktiviteterna ska fånga och förstärka det intresse som barnen har för naturen och vår miljö. Att sedan få möjlighet att framföra klassens synpunkter inför en grupp åhörare i vårt eget Speakers’ Corner tror vi ger extra tyngd åt dagen, säger Greta Åström, teknik- och miljöpedagog i Örebro kommun.

Skräpplockarvecka i Örebro
Vecka 17 är officiell skräpplockarvecka i Örebro kommun, samtidigt som femteklassarna är i Stadsparken deltar vi även i Håll Sverige Rents årliga kampanj mot nedskräpning.

Mer information på Håll Sverige Rent webbplats >>

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in