Lokalt – Rättvis försäljning av 40 nya hem i Södra Bettorp

By on 30 september, 2016

På lördag 8 oktober startar försäljningen av BoKlok lägenheter i Södra Bettorp, norra delen av Örebro. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan på IKEA Örebro mellan kl 10-12. Kl 12.05 dras en turordningslista om vem som får välja lägenhet först. Första huset beräknas monteras i maj 2017 och inflyttningen planeras till vintern 2017.

Lägenheterna har 2, 3 och 4 rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 4 319 kr per månad för en tvårumslägenhet.

– Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Lars Oscarson, Affärsutvecklare på Skanska.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla”. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

– Genom att samla kunderna på detta sätt genomför vi försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. Samtidigt träffar alla sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Lars Oscarson.

Örebro är idag en av de snabbast växande kommunerna i Sverige, och nu förvandlas Södra Bettorp, ca 3 km norr om de centrala delarna av staden till ett nytt bostadsområde med omkring 500 nya hem. Här bor man med närhet till både staden och naturen.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login