Lokalt | Röda Korset: ”Katastrofen tar inte semester”

Av på 1 juli, 2015

Kriser och katastrofer tar inte semester, därför fortsätter Röda Korset att värva månadsgivare även i semestertider. I sommar finns våra värvare på plats i Örebro.

Vi behöver fler månadsgivare som är med oss för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Kriser och katastrofer tar inte semester och vi lägger extra krut på att vara ute och värva månadsgivare i sommar, säger Therese Leijon, gruppchef i Röda Korset.

I år har kriget i Syrien pågått i över fyra år med enorma humanitära behov och miljoner flyktingar som följd. I Nepal arbetar Röda Korsets volontärer för att se till att de som drabbats av jordbävningen har tak över huvudet när monsunen kommer. Det är båda exempel på kriser och katastrofer som Röda Korsets månadsgivare bidrar med pengar till.

Våra månadsgivare är otroligt viktiga och gör att vi kan samla in mer pengar för att kunna arbeta för att förhindra och lindra effekten av katastrofer världen över. Det här är ett av de mest kostnadseffektiva och engagemangsskapande metoderna som finns idag, säger Therese Leijon.

Röda Korsets värvare jobbar på gator och torg och knackar även dörr i bostadsområden. De kan alltid kännas igen på sina kläder och genom sin ID-bricka.

Att vara ute på gator och torg och att knacka dörr i bostadsområden är ett bra sätt att möta människor. Vi når ut till många människor som vill vara med och bidra, men vi möter också människor som behöver vår hjälp och där vi kan hänvisa vidare till den lokala kretsen, säger Josefin Sundholm koordinator för face 2 face i Röda Korset.

Alla som väljer att bli månadsgivare erbjuds även gratis medlemskap i Röda Korset.

Här är vi i sommar:
Vi är i Örebro vecka 28 & 29.

Så här känner du igen oss:
Värvarna är anställda av Röda Korset och du känner igen våra värvare på att de har på sig kläder från Röda Korset och att de alltid har en ID-bricka med ett ID-nummer, för att kunna identifiera sig. Deras individuella ID kan du alltid kontrollera genom att kontakta vår infoservice på info@redcross.se eller 0771-19 95 00. På redcross.se kan du läsa med om hur vi arbetar med värvning av månadsgivare.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in