Lokalt – Roliga elevaktiviteter på Tekniska kvarnen när Europa minskar avfallet

Av på 16 november, 2016

Vecka 47 är alla fjärdeklassare i Örebro kommun inbjudna till Tekniska kvarnen och den interaktiva utställningen Kretsloppslandet, eleverna lär sig hur vi kan minska avfallsmängden och får bland annat tillverka julpyssel av återvunnet material.

Eleverna besöker tre olika stationer med aktiviteter. En station är i utställningen Kretsloppslandet, där eleverna får lära sig mer om bland annat avfallstrappan och gå tipspromenad. Samtidigt får de uppleva och upptäcka den interaktiva avfallsdelen i Kretsloppslandet.

Vid den andra stationen får klassen tillverka julpyssel av återvunnet material. Här kommer det att tillverkas änglar av metall och tapeter.

Vid tredje stationen blir det julfika och sällskapsspel.

Kul och viktigt på samma gång
Tanken är att ett besök på Tekniska kvarnen och Kretsloppslandet ska vara både roligt och lärorikt för eleverna.

Aktiviteterna ger eleverna förståelse för att vi människor påverkar miljön och de naturresurser som finns genom våra val och att de faktiskt kan påverka avfallsmängden, säger Svante Ivarsson, teknik- och miljöpedagog. Hos oss får de lära sig om de här allvarliga, viktiga frågorna och komplexa sammanhangen genom roliga upplevelser. Förhoppningen är att de åka härifrån med både nya kunskaper och ett leende på läpparna!

Om Europa minskar avfallet
Under vecka 47 jobbas det lite extra med att minska avfallet runt om i Europa. För åttonde året i rad är Avfall Sverige nationell koordinater i EU-projektet Europa minskar avfallet, i år med aktiviteter 19–27 november på temat förpackningsavfall.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in