Lokalt – Rudbecksgymnasiet startar nationell spetsutbildning

Av på 27 oktober, 2016
Rudbecksgymnasiet i Örebro. Foto: Tommy Andersson

Rudbecksgymnasiet i Örebro har nu blivit godkänd att starta nationell spetsutbildning inom naturvetenskap med riksintag. LifeScience heter utbildningen som startar höstterminen 2017 och riktar sig till ungdomar med ett särskilt intresse för modern biologi och medicin.

Utbildningen har utformats i samverkan med Örebro universitet som erbjuder ungdomar att läsa vid universitetet redan under gymnasietiden. Utöver Örebro universitet sker samarbeten i flera projekt med anknytning till biologisk forskning. Ett av projekten sker i samarbete med Marine Biological Laboratory i Massachusetts, USA. Ett annat projekt genomförs i samarbete med Miljömedicin vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ).

Utbildningen kommer att erbjuda 30 platser.

Jag är stolt och glad över att Örebro kommun fått denna nationella spetsutbildning inom ett för Sverige viktigt ämnesområde, nämligen bioteknik. Det är särskilt positivt att Örebro kommuns gymnasieskolor nu intensifierar samarbete med Örebro universitet och detta är ett exempel på det, säger Per-Åke Sörman (C), ordförande Gymnasienämnden.

Genom denna spetsutbildning sätter vi Örebros naturvetenskapliga utbildningar på Sverigekartan, vilket jag är väldigt stolt över. Ett stort tack till Per-Erik Olsson, professor i biologi vid Örebro universitet, samt Universitetets nya rektor Johan Schnürer vars positiva inställning möjliggjort detta, säger Anders Duvkär, områdeschef utbildning.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in