Lokalt | SJ vann upphandlingen om Tåg i Bergslagen

By on 22 november, 2015

Dalarnas, Örebros, Gävleborgs och Västmanlands län meddelar att SJ vann upphandlingen om att köra regionaltrafik i Mellansverige. Uppdraget sträcker sig tio år från december 2016.

Tåg i Bergslagen binder samman de fyra Bergslagslänen med tåglinjerna Mora – Borlänge, Borlänge – Västerås, Gävle – Mjölby, Örebro – Laxå, Gävle – Hallsberg och Ludvika – Västerås. Med tre miljoner resor per år är trafiken ett viktigt nav i människors vardag.

– Upphandlad trafik är viktigt för oss och en del av vår långsiktiga strategi. I vårt erbjudande har vi haft starkt fokus på nöjda resenärer, resurseffektivitet och samverkan – det ser vi fram emot att realisera nu, säger SJs vd Crister Fritzson.

Uppdraget sträcker sig från december 2016 till december 2026. Tåg i Bergslagen samägs av Dalarnas, Örebros, Gävleborgs och Västmanlands län. Trafiken omsätter under avtalsperioden cirka 2 miljarder kronor.

Avtalet omfattar 28 stycken fordon och uppdraget att bedriva tågtrafik med bästa möjliga service, ansvara för fordonsunderhåll samt öka antalet resenärer på alla sträckor är tydligt. Utöver detta kommer även SJ att ansvara för biljettdistribution och hittegods.

– Vi är otroligt stolta och glada över att ha fått förtroendet att driva Tåg i Bergslagen. Att vi redan finns i regionen skapar många synergieffekter vilket vi kommer att använda för att få ännu fler och nöjdare kunder, säger Chef för Division produkt på SJ Caroline Åstrand.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login