Lokalt | Speedway European Championships (SEC) till Sverige och ICA Maxi arena i Kumla

Av på 20 mars, 2015

Indianerna kan stolt meddela att klubben blivit utvalda att arrangera en av deltävlingarna i SEC – Speedway European Championships lördag den 15 augusti i år. Indianerna och ICA Maxi Arena i Kumla är en av fyra orter och den enda svenska arrangörsorten av Europamästerskapet. 

Tävlingen på ICA Maxi Arena i Kumla kommer att direktsändas i Europa och stora delar av övriga världen. Kumla Indianerna bedömer att arrangemanget har stort intresse både i Sverige och utomlands. Förare som Emil Sajfutinov och Nicki Pedersen samt en av Sveriges bästa banor garanterar speedway i världsklass.

Under våren arrangeras kvaltävlingar i Europa, sammanlagt är det sexton förare som gör upp om EM:et. Indianerna hoppas att flera av klubbens förare kommer att kvalificera sig till Europamästerskapet.

”Indianerna har under en längre tid arbetat för att få en internationell tävling till ICA Maxi Arena i Kumla och klubben är nu mycket stolt över att arbetet gett resultat” säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg. 

Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla, är mycket glad över ”att arrangemanget sätter Kumla och regionen på både besöks- och tv-kartan”.

”Det känns otroligt bra för hela regionen att vi lyckats kamma hem ett internationellt arrangemang av denna kaliber! För oss var det självklart att stötta Indianerna med arbetet kring SEC!” Kimmo Kirvesmäki – Örebro Convention Bureau/Örebrokompaniet 

Ett mindre antal biljetter med sittplats samt ett begränsat antal ståplatsbiljetter kommer att säljas från och med den 20 mars. Biljetter säljs via ticnet.se

”Det är stor risk att biljetter kommer att vara utsålda innan tävlingen så för att vara garanterad biljett bör man köpa tidigt”, säger Dan-Åke Moberg. 

För mer information om eventet se www.indianerna.nu

Sport | Speedway lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in