Lokalt | Staffan Isling lämnar Örebro kommun

Av på 21 december, 2015

1 april 2016 kommer kommundirektör Staffan Isling att lämna Örebro kommun. Han har erbjudits och tackat ja till att börja som ny landstingsdirektör/regiondirektör i landstinget i Uppsala län.

För drygt sex år sedan började jag arbeta som kommundirektör i Örebro och kom till en kommun som jag inte hade någon relation till. I vår lämnar jag en kommun som verkligen har gjort starka intryck.Kommunen har gått från att vara en rätt anonym större kommun till en stad som sticker ut med mod att göra ovanliga saker med internationell bäring som Open Art och Race day, där tidningen Fokus i år utnämnde Örebro till Sveriges näst bästa större stad att bo i. Det har varit fantastiskt att se hur staden växer och där byggkranarna i olika delar av staden markerar utvecklingen, säger Staffan Isling, kommundirektör.

Jag vill naturligtvis önska Staffan Isling lycka till som landstingsdirektör i Uppsala. Jag har haft förmånen att jobba nära Staffan under många år och han har varit väldigt viktig för kommunens utveckling. Örebro kommun har med Staffan som kommundirektör, både lyckats bedriva en effektiv verksamhet, jobba målinriktad med kvaliteten i verksamheten samtidigt som vi drivit utvecklingsfrågorna kraftfullt. Att leda en kommun är ett lagarbete och Staffan har varit en bra lagledare för kommunens medarbetare, säger Lena Baastad, kommunstyrelsens ordförande (S).

Det finns en otrolig kraft i Örebro kommun och när politiken samlas om viktiga mål och områden är Örebro kommun Sveriges bästa kommun. Jag tänker på de utmärkelser kommunen har fått under de senare åren, såsom den främsta föreningsvänliga kommun, friskvårdskommun, miljökommun, idrottskommun och för min egen del det viktigaste priset som Årets kvalitetskommun 2013. Tillsammans med politiker, kollegor i länet, samarbetspartners och framförallt medarbetare inom kommunen och dess bolag har arbetet som kommundirektör varit otroligt utvecklande och berikande. Det har varit en förmån att få jobba för Örebro kommun, avslutar Staffan Isling.

Vi ser att Örebro kommun är en attraktiv organisation att jobba i och att det finns en stor utvecklingskraft i staden. Detta ser vi som viktig att säkerställa i framtidens kommunledning, avslutar Lena Baastad.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in