Lokalt | Stockholm och Örebro gör upp i SM-final IV i amerikansk fotboll

Av på 15 september, 2015

Lördagen den 19 september spelas SM-finalen i amerikansk fotboll för damer på Zinkensdamms IP i Stockholm. De regerande mästarinnorna Stockholm Mean Machines tar sig an utmanarna Örebro Black Knights.

För fjärde gången görs det upp om ett SM-guld i amerikansk fotboll för damer. SM-final IV spelas lördagen den 19 september på klassiska Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm med avspark kl. 12.00. I finalen möts seriesegrarna Stockholm Mean Machines och utmanarna Örebro Black Knights.

Stockholm Mean Machines vann inte bara serien i år, laget har också vunnit samtliga tre tidigare SM-guld och varit helt dominerande inom sin sport. Nu är de på jakt efter sitt fjärde raka SM-guld och har denna gång dessutom fördel av hemmaplan i finalen.

Utmanarna i SM-finalen är Örebro Black Knights som spelar sin första SM-final för damer. Örebro är en av Sveriges mest spännande klubbar inom amerikansk fotboll i Sverige och lockar storpublik till sina hemmamatcher. Lagets herrseniorer spelade även de SM-final denna säsong.

Media är välkomna att bevaka SM-finalen, som också kommer att webbsändas. Avspark sker kl. 12.00 och SM-guldvinnarna hyllas på planen runt kl. 14.30.

Amerikansk Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in