Lokalt | Studentum anordnar YH-mässa

By on 30 januari, 2016

I takt med att yrkeshögskolan utökas med drygt 33 procent*, utökar också Studentum med en YH-mässa i Örebro. Förra årets mässor drog drygt 2 000 nyfikna besökare till Stockholm och 1 600 till Malmö. Nu utökas turnén med ett stopp i Örebro.

Förra veckan kom beskedet att Myndigheten för yrkeshögskolan beviljar uppstart av 446 yrkeshögskoleutbildningar under HT 2016 och VT 2017. Det är rekord och en ökning med 33 procent jämfört med förra året. Yrkeshögskoleutbildningar är unika på det sättet att de endast får uppstart om det finns behov på arbetsmarknaden.

På samma sätt som yrkeshögskolan matchar behov på arbetsmarknaden, vill vi genom YH-mässorna hjälpa till att matcha de blivande studenterna med rätt utbildning, säger Erik Holmström, projektledare för YH-mässan på Studentum Sverige.

”Ett ypperligt tillfälle”
Newton är en av utbildningsanordnarna som varje år medverkar på Studentums YH-mässor. De brukar se till att alltid ha några studenter med sig på mässorna, som kan berätta hur det är att studera på Newton.

För oss är det superviktigt att vara med på YH-mässorna eftersom det är ett ypperligt tillfälle att träffa blivande studenter. Newton är en väldigt familjär skola, och en sådan sak är ju svår att förmedla via en hemsida, säger Petra Brohäll, marknadsansvarig på Newton.

Datum för vårens YH-mässa
YH-mässan i Örebro kommer att gå av stapeln onsdag den 9 mars på Conventum i centrala Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login