Lokalt | Swecamps anläggningar söker 500 nya medarbetare inför sommaren 2016

By on 5 januari, 2016

Att semestra i Sverige blir alltmer attraktivt. Under juni-augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en anläggning inom campingbranschen. Branschen omsätter 4 miljarder kronor, sysselsätter 10 000 personer och står för 15 miljoner gästnätter enligt branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Swecamp är branschens största kedja med 15 unika, helårsöppna anläggningar där 10 % av branschens totala gästnätter spenderas. Nu söker Swecamps anläggningar ca 500 nya medarbetare inför sommaren 2016 och även tillsvidaretjänster ligger ute. 500 personer som vill bidra till branschens utveckling med gästens upplevelse i fokus.

Inom Svensk besöksnäring finns tydliga huvudsäsonger. Swecamps anläggningar är öppna under hela året och har anläggningar med både vinter och sommar som huvudsäsong.

– Säsongsjobb är attraktiva hos ungdomar och ungdomar är viktiga för vår bransch. Om intresset finns hos medarbetaren gör vi vad vi kan för att omplacera personalen till en annan anläggning i kedjan med högsäsong under en annan period än den egna. Det resulterar i en trygghet för våra anställda. Kompetensen finns då kvar i kedjan vilket gör att vi kan behålla den höga kvalitén till våra gäster, meddelar Andreas Häggqvist, ordförande i Swecamp.

Antal tjänster som skall tillsättas i respektive region
Västerbottens län, ca 80 tjänster
Värmlands län, ca 75 tjänster
Örebro län, ca 60 tjänster
Stockholms län, ca 10 tjänster
Västra Götalands län, ca 220 tjänster
Jönköpings län, ca 40 tjänster
Kronobergs län, ca 5 tjänster
Skåne län, ca 10 tjänster

Ansökningar tas emot av respektive anläggning. Information om vilka tjänster som skall tillsättas och vart ansökan skall skickas finns på swecamp.se

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login