Lokalt | Vintercykla med Klimatsmart vardag

Av på 7 december, 2015

Genom att cykla istället för att åka bil sparar en både pengar och miljö. Med rätt utrustning och rätt kläder går det bra att cykla året om, oavsett väder. Klimatsmart vardag söker nu örebroare som normalt inte brukar cykla vintertid, men som vill försöka. Vintercykel-utmaningen pågår under tolv veckor, från och med den 7 december.

Utmaningen är en repris från förra årets vintercykelutmaning, då 140 örebroare fick chansen att testa att vintercykla.

Vintercykelutmaningen var en av våra populäraste utmaningar förra året, och tillsammans cyklade vi 2 000 mil som annars skulle körts med bil, säger Elsa Fries, projektledare för Klimatsmart vardag.

Syftet är att få fler att våga cykla året om och främja hållbara resvanor i Örebro kommun. De som blir antagna får dubbdäck till cykeln och monteringshjälp, samt reflexväst och cykelhjälm. Deltagarna får sedan behålla utrustningen när utmaningen är slut.

Villkor för att delta:

  • Du ska vara boende i Örebro kommun.
  • Du cykelpendlar vanligtvis inte till jobbet under vintern.
  • Under utmaningsperioden förväntas du cykla minst tre dagar i veckan, samt besvara en kort enkät när utmaningen är slut.

Mer info och intresseanmälan till utmaningen finns på Klimatsmart vardags webbplats.

För ett bättre klimat
Under 2015 har en ny utmaning introducerats varje månad där örebroare varit med och bidragit till ett bättre klimat. Utmaningarna fortsätter under nästa år och du väljer själv om du vill delta i en eller flera utmaningar. På Klimatsmart vardags webbplats kan du läsa mer om utmaningarna, samt få tips och inspiration om hur du lever klimatsmartare.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in