Lov Örebro – gratis sommarlovsaktiviteter

Av på 7 juni, 2021
Arkivbild

Inför årets sommarlov kom glädjande besked från Socialstyrelsen om att bidraget för gratis lovaktiviteter för barn och unga är tillbaka för 2021, så nu är planeringen för sommaren i full gång!

Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov!

Regeringen har under flera år gett statsbidrag till kommuner för att erbjuda gratis aktiviteter för barn och unga på skolloven. Under 2020 uteblev bidraget och Örebro kommun hittade då andra lösningar för att kunna fortsätta erbjuda gratis lovaktiviteter. Inför denna sommar fick Örebro kommun och ”Lov Örebro” glädjande besked och har nu skapat och samordnat massor med roliga aktiviteter inom bland annat kultur, idrott, friluftsliv och teknik.

– Utifrån det rådande läge så är det av stor vikt att Lov Örebro finns kvar denna sommar när vi vet att fler barn och unga, kommer att finnas kvar i Örebro. Pandemin har begränsat möjligheterna för många barn och unga att uppleva en meningsfull fritid, så i och med bidraget kan vi erbjuda dom möjligheten till att delta i hälsofrämjande och roliga upplevelser under sommaren, säger Jenny Valtanen, uppdragsledare för Lov Örebro.

Många olika aktiviteter att välja mellan

Med hänsyn till Folkhälsomyndigheternas rekommendationer så har man satsat på utomhusaktiviteter.

– Trots kort framförhållning och en pandemi att förhålla oss till så har vi fått till riktigt bra grejer och många av förra årets favoriter kommer tillbaka även i år. Vi är så tacksamma att flera av aktörerna med kort varsel har ställt upp även i år. Tillsammans kan vi skapa en upplevelserik sommar på hemmaplan och förhoppningsvis hittar man intressen att fortsätta med även i höst!, säger Maria Nyström, uppdragsledare Lov Örebro.

Ta del av hela lovprogrammet

Inom Lov Örebro har vi fler än 20 verksamheter som erbjuder meningsfulla aktiviteter för barn och unga i sommar. Hela lovprogrammet med exakt info om alla aktiviteter finns på orebro.se/lovorebro och fylls på löpande i takt med att det kommer in aktiviteter. Även aktörer från civilsamhället utanför konceptet Lov Örebro ges möjlighet att publicera sina aktiviteter i programmet. Lov Örebro finns också på Facebook med kontinuerliga uppdateringar under hela sommaren.

Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in