Luelå första kvalort i Sweden Floorball Cup

Av på 15 oktober, 2013

Luleå är först ut i Sverige som kvalort i innebandyturneringen Sweden Floorball Cup. Kvalet går av stapeln i nybyggda Luleå Energi Arena nu till helgen. Sweden Floorball Cup arrangeras i åtta städer under hösten med finalspel i Linköping i januari.

– För oss är det fantastiskt kul att hålla i det här. Det är en lång intensiv helg med innebandy hela tiden. Förra året var det lag från Luleå som vann både dam- och herrfinalerna när dessa spelades i Linköping. Det vilket visar hur fantastiskt bra innebandyspelare som vi har i Luleå, säger Samuel Lund på Korpen Luleå.

”Som ett Norrlandsmästerskap”
I år kommer lag från bland annat Kiruna, Umeå, Pajala och Skellefteå för att spela Sweden Floorball Cup i Luleå.

– Det känns otroligt kul att detta sprider sig. Man skulle kunna se detta lite som ett Norrlandsmästerskap. Vi är ju enda kvalorten norr om Borlänge, så vill korpinnebandylagen i vår landsände vinna en riktigt stor titel i innebandy är detta vägen att gå!

Cupen spelas under fredag och lördag. Följ Sweden Floorball Cup på Facebooksidan >>. All information om helgens kvalspel hittar du på Korpen Luleås hemsida >>

Kvalorter
Luleå 18-20 oktober
Eskilstuna 9 november
Örebro 17-18 november
Göteborg 23-24 november
Nyköping 22-24 november
Norrköping 7 december
Linköping 14 december
Borlänge 4-5 januari 2014
Finalen spelas i Linköping 25 januari.

Mer info
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare. Det är tredje året i rad som Luleå är kvalort.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in