Luleå HF bröt Örebro HK hemmasvit

By on 20 november, 2021
Arkivbild

Under lördagen tog Örebro HK emot Luleå HF hemma i Behrn Arena för den 20 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro som förlorade på straffar senast mot Oskarshamn var revanchsugna nu. Luleå som vunnit fyra av sina fem senaste matcher ville rida på vågen.

Det var Örebro som tog initiativet från början i den första perioden med bra tryck i Luleås zon, och i den fjärde minuten kunde man ta ledningen genom Kristian Näkyvä 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att ligga på och Luleå hade inte mycket att säga till om, när väl Luleå var i Örebros zon så gjorde hemmalaget ett bra jobb med att hålla dem längs sargerna.

Luleå kom ut till den andra perioden med samma energi som Örebro fade i den första och lyckades kvittera efter 56 sekunder 1-1. Perioden fortsatte och kännetecknades mest av kamp runt sargerna men i den tionde minuten kunde Luleå ta ledningen med 1-2. Efter målet var det lite mer Luleå som höll i taktpinnen men Örebro lyckades hålla tätt och perioden slutade 2-0 till Luleå.

I den tredje perioden var det Örebros tur att börja på topp och man kunde kvittera 1-1 i den 56 sekunden genom Kristian Näkyvä. Efter målet kom Luleå tillbaks och en ganska jämn sekvens följde, men i den tionde minuten kunde Luleå åter ta ledningen 2-3. Sedan följde en jakt där Örebro jobbade för att kvittera, men tyvärr kunde man inte få till något mål så matchen slutade 3-2 till Luleå.

Detta var en match där Örebro inte riktigt kom upp i kass där det framför allt är andra perioden som man inte presterar. Dessutom måste man börja få till sitt powerplay för som det är nu så är det inte acceptabelt. Kan man lyckas med att hålla samtliga perioder samt få ordning på powerplayet så kan den här säsongen bli riktigt bra.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 25 November hemma i Behrn Arena mot Frölunda HC.

Matchfakta:

Första perioden fjärde minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä satte 1-0. Nionde minuten utvisning Luleå, två minuter Juhani Tyrväinen Fördröjande av spelet. Powerplay Örebro, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Luleå HF 4

Andra perioden första minuten mål Luleå, Jonathan Andersson kvitterade 1-1. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Miikka Salomäki. Powerplay Luleå, utan resultat. Tionde minuten mål Luleå, Julius Honka satte 1-2. 12 minuten utvisning Luleå, två minuter Juhani Tyrväinen Interference. Powerplay Örebro, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Luleå
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6 – Luleå HF 13

Tredje perioden första minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki kvitterade 2-2. Åttonde minuten utvisning Luleå, två minuter Jonathan Andersson Hög klubba. Powerplay Örebro, utan resultat. Tionde minuten mål Luleå, Linus Omark satte 2-3.

Tredje perioden slutade 1-1