Lustans Lakejer släpper singeln ”Jag Kan Läsa Mellan Raderna”

Av på 6 maj, 2022

I höst släpper ikoniska Lustans Lakejer sitt efterlängtade nya studioalbum ”Mörk Materia”. Upptakten inför albumreleasen har bestått av singlarna “Lyx”, “En gång när jag var 17”, ”Den fjärde mannen” och en tolkning av Ulf Lundells ”Rialto”. Nu kommer sista singeln innan albumet: ”Jag kan läsa mellan raderna” som är ute idag via Icons Creating Evil Art.

”Jag kan läsa mellan raderna” skildrar en kärleksrelation som stagnerat och Johans Kindes text förmedlar all den bitterhet och vanmakt som ett annalkande uppbrott för med sig. Men i Lustans Lakejers händer blir låten också en suggestiv och sensuell berättelse – en elektronisk pasodoble klädd i nattens melankoliska ljus.”

Johan Kinde berättar om den nya singeln: ”Jag kan läsa mellan raderna” skrevs väldigt snabbt och jag kände genast att det var något speciellt med låten. Den hade ”det där extra” man alltid strävar efter men inte alltid hittar. Som Leonard Cohen en gång sa: ”If I knew where the good songs come from I would go there more often.”

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978, men valde snabbt en annan väg och gjorde en egen sorts uppror där de skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, tillsammans med texter om förlorad kärlek, alienation och glamourens pris. När LL våren 1982 gav ut en nyinspelning av debutsingeln Diamanter (är en flickas bästa vän) så blev den nya versionen är en av 80-talets största svenska hits och den spelas fortfarande frekvent på både radio och klubbar.

Lustans Lakejer består idag av Johan Kinde, Christer Hellman, Anders Ericson, Julian Brandt, Fredrik Hermansson och Fredrik Helander.

2022 släpper Lustans Lakejer sitt hett efterlängtade nya album Mörk Materia tillsammans med boutique-indielabeln Icons Creating Evil Art.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Westin Promotion

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in