Lyxiga Lax Loins för vardag och fest

Av på 9 april, 2021

Det norska företaget Frøya lanserade nyligen Lax Loins i Sverige, häromdagen dök det upp några på redaktionen för att testa.

Man har släppt tre olika Lax Loins för olika användningsområden. Lax Loins är de finaste detaljerna från laxen paketerade bara två timmar efter fångst, de är helt skinn och benfria så det är lätt att göra till exempel sushi, sashimi av dem eller bara lätt halstra dem för en god måltid.

Laxen odlas utanför ön Frøya i Norge där tidvattnet skapar en perfekta förhållanden med friskt och näringsrikt vatten.

Det fina med dessa Lax Loins tycker jag är att de går mycket bra att äta råa vilket är bra om man vill göra sushi eller sashimi, det gör dem också alldeles utmärkta att snabbhalstra för att få en fin yta men samtidigt bevara laxens fräschhet.

Vi valde att göra en snabb måltid med kokt potatis, snabbhalstrad Frøya Black Lax Loin och en rom sås samt lite frästa grönsaker och champinjoner vilket blev en utmärkt måltid.

Jag tycker att Frøya Lax Loins är en alldeles utmärkt produkt som håller hög kvalitet och som känns väldigt fräsch och nyttig när man äter den. Den är också mångsidig så det går bra att göra en stor variation av rätter med dem, jag tänker särskilt på alla asiatiska recept där man använder rå fisk.

Smakmässigt är Lax Loins mycket goda samt smakrik och är enligt mig bäst att steka ganska kort (om man väljer att steka dem), de går ändå bra att äta råa så det är ingen fara att de inte blir genomstekta.

Frøya Lax Loins finns i tre utföranden:

Frøya Back Loin 180 g pris ca. 89 kronor
Frøya Back Loin 380 g pris ca. 150 kronor
Frøya Mid Loin 300 g pris ca. 129 kronor

Frøya Lax Loins får hela…

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in