Magdalena Forsberg till Discoverys OS-satsning

Av på 19 mars, 2017
Foto: Magnus Ragnvid/Discovery Networks Sweden

Hon är en av Sveriges mest älskade idrottsstjärnor någonsin och har ett medaljfacit i de stora mästerskapen som få kan matcha. Nu väljer forna skidskytteesset Magdalena Forsberg att ansluta till Discovery Networks Swedens profilstarka lag inför OS i Pyeongchang 2018 som därmed innehåller Sveriges fyra senaste fanbärare i vinter-OS.

Magdalena Forsbergs meritlista inom skidskyttet talar för sig själv. Sexfaldig världsmästare, sex gånger vinnare av världscupen, dubbel OS-medaljör och den enda idrottare i Sverige som vunnit Jerringpriset fyra gånger framröstad av det svenska folket.

Efter den aktiva karriären har ”Magda” fortsatt kommentera sporten i tyska storkanalen ARD (OS 2006) och kommer närmast från samma roll på SVT. Nu väljer Forsberg att ta steget över till Discovery Networks Swedens OS-satsning för Pyongchang 2018 där hon kommer att kommentera skidskyttet tillsammans med Kristallen-vinnaren Roberto Vacchi.

– Det ska bli otroligt roligt att jobba med OS igen, det här blir mitt tredje som expert. OS är speciellt för alla idrottare och för mig blir det extra kul att få arbeta med Eurosport. Jag känner ju Peter Forsberg, Anja Pärson, Per Elofsson och många andra inom Eurosports gäng sen tidigare, säger Magdalena.

Efter några skrala år utan framgångar börjar svenskt skidskytte vakna till liv igen med unga talanger som Hanna Öberg, Anna Magnusson och Sebastian Samuelsson.

– Jämfört med resultaten de senaste åren ser det väldigt positivt ut inför OS, inte minst på damsidan. Där finns det flera som är i den rätta åldern där de snabbt kan ta stora steg. De kommer att drillas hårt av Wolfgang Pichler, säger Forsberg om sin förre tränare som återigen är förbundskapten för det svenska landslaget.

I och med värvningen av ”Magda” kommer Sveriges fyra senaste fanbärare i vinter-OS – Peter Forsberg, Anders Södergren, Anja Pärson och Magdalena Forsberg – vara experter under OS i Pyeongchang. Samt andra stora sportprofiler som Per Elofsson, Jonas Karlsson, Jessica Almenäs och Karin Frick.

– Magdalena Forsberg är en folkkär ikon och en kunnig expert och vi är glada och stolta över att hon har valt att ansluta till vårt team. För oss är hon en drömvärvning. Det är elva månader kvar till OS i Pyeongchang men redan nu har vi ett superlag, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Den olympiska elden i Pyeongchang tänds den 9 februari 2018 och spelen kommer att sändas i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och digitalt på Eurosport Player.

FAKTA: Magdalena Forsberg

Ålder: 49 år

Antal OS: Tre som aktiv, Albertville 1992 (som längdåkare), Nagano 1998 och Salt Lake City 2002 där Magdalena tog två bronsmedaljer, samt två som tv-kommentator (tyska ARD 2006 i Turin och SVT i Vancouver 2010).

Meriter: 13 VM-medaljer varav sex VM-guld, två OS-brons, 42 världscupsegrar och sex raka segrar i totalcupen, har fått Jerringpriset fyra gånger som Sveriges bästa idrottare vilket är fler än någon annan i historien.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in