Mäklarsamfundets medlemmar väntar inga kraftiga prisfall på bostäder

Av på 29 april, 2020
Arkivbild

Mäklarsamfundets medlemmar är långt ifrån lika pessimistiska om bostadspriserna som många av de analytiker som hörts i medierna de senaste veckorna. Det framgår i en enkät som besvarats av nästan 1 100 mäklare i hela landet. Endast fem procent av mäklarna tror att priserna kommer att minska kraftigt under det andra kvartalet.

– Vi ska vara ödmjuka inför situationen, ingen vet hur pandemin påverkar bostadsmarknaden på sikt. Men det är slående att mäklarna, som är de som möter köpare och säljare varje dag, är betydligt mindre pessimistiska än många av de röster som hörs i medierna just nu, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

Enligt Mäklarsamfundets enkät väntar sig varannan mäklare (50 procent) att priserna på bostäder ska ”minska något” under det andra kvartalet. Var tredje mäklare (34 procent) tror att priserna ”ej förändras så mycket”. Endast fem procent tror att priserna kommer att ”minska kraftigt” under april, maj och juni.

– Jag tycker det är viktigt att om man planerar att köpa eller sälja bostad nu så bör man tala med en lokal mäklare som vet hur den närmaste marknaden ser ut, hellre än att lyssna på generella bedömningar i medierna, säger Björn Wellhagen

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Mäklarsamfundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in