Malin Persson ny vd för Sonat

By on 6 oktober, 2017

Sonat, specialister inom logistik och supply chain management, utser en ny vd. Malin Persson har mer än 25 års erfarenhet av företagsledning och utveckling av processer och servicekoncept. Hon tillträder sin nya tjänst under november 2017.

Styrelsens uppdrag och fokus har varit att hitta en ny vd som kan ta bolaget in i framtidens logistikbransch.

– Vi ser att Malins förmåga och erfarenhet, inom bland annat outsourcing och verksamhetsledning, kommer att tillföra viktig kunskap i att stärka Sonats fortsatta tillväxt. Hennes blick för kundvärde och långsiktiga relationer är mycket värdefull för oss. Med Malin vid rodret står Sonat väl rustat för att ta nästa utvecklingssteg, säger Stefan Ström, styrelseordförande Sonat.

Nästa steg för Sonat
För att möta ökad och specialiserad efterfrågan på nya och uppdaterade tjänster inom logistik och supply chain management kommer bolagets tidigare vd och grundare Kjell Rundqvist att övergå till att ansvara för utvecklings-, sälj- och marknadsfrågor.

– Sonat står inför utmaningar i form av växande efterfrågan på avancerade tjänster inom kontraktslogistik och även e-handelslösningar. Vi behöver nyttja våra resurser effektivt. Malin Persson blir en viktig pusselbit i det arbetet. Hon har lång erfarenhet av outsourcingbranschen och tillför ett starkt affärsmannaskap, säger Kjell Rundqvist.

Lång erfarenhet och stor optimism
Malin kommer närmast från ISS Service Excellence där hon arbetat med olika typer av affärsansvar. Hon har en bred erfarenhet och kompetens från ledande positioner inom en mängd områden.

– Mitt mål är att skapa affärsnytta med ett humanistiskt perspektiv. Sonat är ett spännande bolag med framtidsanda och korta beslutsvägar. Jag hoppas, utöver min kompetens och erfarenhet, att kunna tillföra ett entusiasmerande arbetssätt som skapar optimism och framåtanda tillsammans med våra medarbetare.

Kunden i framtiden
En viktig del av Malins nya uppdrag är att se helheter och hitta synergier där kundupplevelsen är i centrum. Något som Kjell Rundqvist lämnar över med varm hand.

– Tillsammans med våra medarbetare kommer Malin att behålla och utveckla goda kundrelationer och göra Sonat än mer känt på marknaden. Jag känner mig otroligt inspirerad att jobba vidare i Sonat under Malins ledning, fortsätter Kjell.

Malin Persson tillträder sin tjänst den 20 november 2017.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login