Man från Hallsberg vann 1,6 miljoner

By on 20 juni, 2022
Arkivbild

Man från Hallsberg vann 1,6 miljoner på 15 år gammal Lottorad – reser utomlands, det var under lördagskvällen som en en man i 60-årsåldern vann stort på Lotto.

Med sju rätt på Lotto 2 vann mannen hela 1,6 miljoner kronor. Med vinsten säkrad vill han köpa en ny luftvattenpump och resa utomlands.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde för att gratulera till vinsten grillade mannen hamburgare och var helt ovetandes om vad som inträffat under kvällen. När han bemöts av det glada beskedet blir han helt till sig.

– Då får jag tacka så himla mycket. Det här känns ju verkligen helt okej, säger mannen medan han skrattar glatt.

Den lyckosamma närkingen har spelat på Lotto i många år men aldrig vunnit så här stort, mer precist 1 692 510 kronor.

– Jag har spelat på Lotto i säkert 25 år men aldrig vunnit något i denna prissumma. Miljonraden har jag haft i över 15 år, berättar den glade vinnaren. 

Den nyblivna miljonären har stora planer över hur vinsten ska spenderas.

– Jag ska köpa en ny luftvattenpump och ta med min fru på någon resa om hon har lust. Men först måste jag införskaffa mig ett nytt pass vilket verkar vara en stor utmaning, men med min tur är väl allt möjligt, berättar vinnaren skämtsamt. 

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade förnöjelsen att förmedla de goda nyheterna. 

–  Lördagens Lottovinst är årets sjätte vinst på en miljon kronor och uppåt som delats ut till Lottospelare från Örebro län. Sammanlagt har hela 10 miljoner kronor delats ut i miljonvinster till vinnare från länet under 2022, säger Daniel Arnkvist.

Nöje | Hallsberg
Örebronyheter

Källa Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login