Många NHL-stjärnor i årets Hockey-VM i Globen.

Av på 26 april, 2013

Den svenska hockeysäsongen är slut och i NHL avgörs grundserien i helgen. Men i Sverige förbereder man sig på hockey-vm som kommer spelas i Globen mellan den 3 maj och 19 maj.

Och igår avslöjade Pierre LeBrun på ESPN att en antal kanadensiska NHL-stjärnor kommer representera Kanada i år. Bl.a Tampa Bays målkung Steven Stamkos (bilden) och Philadelphia lagkapten Claude Giroux.

Publiken i Stockholm kommer även att få se Edmontons unga duo Jordan Eberle och Taylor Hall. Bröderna Jordan Staal och Eric Staal från Carolina och Matt Duchene som spelade i Frölunda i höstas under lockouten.

Vilka svenska NHL-stjärnor kommer?
Det är inte klart än vilka svenska NHL-proffs som kommer att spela för Sverige. Men de som finns tillgängliga är bl.a Colorados lagkapten Gabriel Landeskog, Phoenix backtalang Oliver Ekman-Larsson och Dallas poängmaskin Loui Eriksson.

Båda lagen öppnar turneringen den 4 maj då Kanada möter Danmark och Sverige möter Tjeckien. Sverige möter Kanada den 9 maj. Så har ni inte fått nog av hockey kan ni alltid svänga förbi Globen i maj och se hur det går för Sverige i VM.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in