Måns Zelmerlöw och Polina Gagarina släpper singeln ”Circles and Squares”

Av på 22 februari, 2021

Nu släpps ”Circles and Squares” med världsartisterna Måns Zelmerlöw och ryska Polina Gagarina. Singeln är inte bara deras första samarbete, utan också den officiella låten för VM i konståkning som hålls i Ericsson Globe i Stockholm i mars.

”Circles and Squares” är skriven av Måns Zelmerlöw, Stefan Örn, David Lindgren Zacharias, Sandra Bjurman och Jon Eyden.

”Vi ville skriva en låt med lite allvarsam ton och samtidigt ta fram det vackra som finns mellan två isdansare, passionen, konsten och inte minst respekten. Produktionen följde i samma spår med en förväntansfull inledning till ett fullt band som tar låten till de toppar som man vill förverkliga”, säger Stefan Örn.

Låtskrivarna önskade en pampig produktion, vilket verkliggjordes genom att spela in låten i anrika Atlantis Studion. Allt spelades in live, med undantag för stråkorkestern som spelades in under Erik Arvinders vingar.

”Det är alltid lika fantastiskt att få börja med en idé, för att sen utveckla den till en fullskalig produktion. Det är få förunnat och jag är väldigt ödmjuk och tacksam för att kunna göra detta på denna nivå. Circles and Squares är byggt av ett team som jag är stolt över att få jobba med och just nu ser vi fram emot släppet med dessa två stjärnor till artister!”, avslutar Stefan Örn.

”Det känns jättekul att jag och Polina har fått förtroendet av Konståkningsförbundet att göra låten tillsammans. Jag var oerhört imponerad av henne som sångerska redan 2015 i Wien”, säger Måns Zelmerlöw.

”Jag tycker att Circles and Squares är en väldigt direkt och romantisk sång – precis som jag ser konståkning! Jag hoppas att både konståknings-fans och musikälskare kommer att uppskatta låten”,säger Polina Gagarina.

”Låten ska hjälpa till att lyfta VM i konståkning och kommer att framföras under själva mästerskapen. Vi kommer att spela singeln under uppvärmning och träningar och musikvideon kommer att visas på storbildskärm inne på arenan. Jag hoppas att konståkningsfans världen över spelar låten för att komma i rätt VM-stämning! Låten kommer att finnas på de flesta digitala plattformarna, så det är bara att njuta”, säger Ulrika Molin, projektledare för ISU World Figure Skating Championships 2021.

Den 28 februari släpps även musikvideon till singeln. I storyn ser vi Måns Zelmerlöw som vaktmästare i en ishall, där han dagligen knegar och sliter. En dag ser han Polina Gagarina som tränar konståkning. I deras drömmar möts de som ett konståkningspar och vi får följa med i det dramatiska och dramaturgiska som utspelar sig på isen. Videon, som släpps på YouTube, är en produktion gjord i Husby Ishall i början an 2021.

Lyssna på “Circles and Square” här

Kultur | Regionalt
Örebronyheter

Källa ISU World Figure Skating Championships 2021
Skatesweden Events

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in