Måns Zelmerlöw och ryska artisten Polina Gagarina gör den officiella låten för VM i konståkning

Av på 10 februari, 2021

I slutet av mars hålls VM i konståkning i Ericsson Globe i Stockholm och nu står det klart att världsartisterna Måns Zelmerlöw och Polina Gagarina tillsammans gör den officiella VM-låten.

VM i konståkning är ett av världens största vintersportsarrangemang med över 300 miljoner TV-tittare som följer åkarnas kamp om medaljerna på isen.

När Stockholm står värd för VM i konståkning är det världsstjärnorna Måns Zelmerlöw och Polina Gagarina som tillsammans gör den officiella VM-låten. Artisterna möttes 2015 i Eurovision Song Contest-finalen där Zelmerlöw tog hem vinsten med låten ”Heroes” och Polina Gagarina knep andraplatsen med ”A million Voices”.

”Den officiella VM-låten hoppas vi blir något för konståkningsvärlden att samlas kring och vara stolta över. Med dessa två världsstjärnor som framför låten kommer den få stor spridning och engagemang från konståknings-fans världen över”, säger Ulrika Molin, projektledare för ISU World Figure Skating Championships 2021.

Låten, som har fått titeln ”Circles and Squares”, släpps den 19 februari och är skriven av Måns Zelmerlöw, Stefan Örn, David Lindgren Zacharias, Sandra Bjurman och Jon Eyden.

”När vi skrev låten ville vi möta det dramatiska och dramaturgiska i konståkningen. Jag tycker verkligen vi fått ihop en låt som passar för isen”, säger Måns Zelmerlöw.

”För mig är detta samarbete inte bara en resa till det vackra Sverige, där världsmästerskapet kommer att äga rum, utan också en fördjupning i konståkningens värld. Jag beundrar åkarna. Allt de gör verkar för mig omöjligt och fantastiskt. Jag är lycklig att Måns och jag sjunger huvudsången till det här stora evenemanget”, avslutar Polina Gagarina.

Kultur | Sport
Örebronyheter

Källa Pr & Beyond

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in