Tuff dag för Marcus Ericsson i blött race

Av på 2 juni, 2019

Med Felix Rosenqvist på fjärde startruta och Marcus Ericsson på 15 startruta startades Chevrolet Detroit Grand Prix 2019, åska och ruskväder gjorde att loppet blev uppskjutet och när starten väl gick var det med regndäck på ett mycket blött underlag. Inför loppet låg Felix på en 15 plats i tabellen med 117 poäng, Marcus återfinns på 21 plats med 81 poäng.

Starten blev en så kallad singel line start vilket framför allt gynnade Alexander Rossi som hade pole position det beslutades också att racet skulle gå över 1,5 timmar istället för ett fastställt antal varv. När racet kom igång så blev det ganska snabbt gulflagg efter en snurr. Efter drygt en halvtimme var det Marco Andretti som var först in för att byta till torrdäck vilket helt klart var för tidigt. Efter ungefär halva loppet började banan torka upp och övriga förare började byta till torrdäck, i samband kom det en gulflagg där alla som inte hunnit byta däck passade på att göra det. När Will Powers skulle åka ut så hade de inte fått fast hans högra framdäck vilket lossnade och skapade kaos, han kunde dock ta sig runt på tre hjul och kunde fortsätta racet efter att ha fått på det fjärde hjulet. Med 30 minuter kvar körde Scott Dixon in i muren och det blev ännu en gulflagg på racet.

Det hela blev ett ganska stökigt race med många avåkningar och gulflaggor Marcus Ericsson hade en jobbig dag men lyckades att avancera två placeringar och slutade på en 13 plats, Felix Rosenqvist gjorde ett bra race men Takuma Sato lyckades peta bort Felix från prispallen och han slutade på en fjärde palts.

Vann gjorde Josef Newgarden, tvåa kom Alexander Rossi och trea Takuma Sato.

Imorgon 3 Juni är det dags för det andra racet av Chevrolet Detroit Grand Prix 2019 och det startar 21:20.

 

Karl-Johan Sandberg, Motor | Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in