Marcus Ericsson startar på tolfte plats i morgondagens Formel 1 race i Abu Dhabi

By on 24 november, 2018

Marcus Ericsson tog sig vidare från Q1 (första utslagningsrundan) till Q2 (andra utslagningsrundan) där han slutade på en tolfte plats inför morgondagens Formel 1 race i Abu Dhabi, det innebär att han får starta från

Marcus var nöjd med inställningarna på bilen efter Q1 och kunde koncentrera sig på körningen Q2, under andra utslagningsrundan slutade Ericsson på en tolfte plats. Nu behöver det inte vara negativt att inte gå vidare till Q3 (tredje och sista kvalificeringsrundan) om man inte har chans att hamna högt upp i startlistan, fördelen med att hamna utanför topp 10 är att man har fritt däckval inför starten i morgondagens race.

Kvalet vanns av Lewis Hamilton Mercedes med Valteri Bottas Mercedes på andra plats och Sebastian Vettel Ferrari på tredje plats.


Abu Dhabis Grand Prix bjöd på den tredje och sista träningen innan kvalificeringen till morgondagens race i Formel 1, Marcus Ericsson som visar upp sig för sista gången i F1-cirkusen körde in på en 17 plats under den tredje träningen.

Marcus Ericsson hade skador på sitt golv i bilen under hela den andra träningen, skador som kom från curbs på banan. Under den tredje träningen var Marcus betydligt försiktigare och undvek curbsen bra, Ericsson vill köra in sig innan han sätter sina varvtider något som inte riktigt fungerar då däcken fungerar som bäst redan på det första varvet.

Det innebär att man måste som förare sätta full fart redan när man på sitt första varv som man ska hålla full fart, med en annan taktik riskerar man att inte få ut full effekt från däcken.

Bäst under tredje träningen i Abu Dhabi Grand Prix 2018 var Lewis Hamilton.

Anders Olofsson, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login