Marcus Ericsson räddade en niondeplats

By on 5 juni, 2023
Arkivbild

Det var dags för Detroits Grand Prix i indycar serien, ett stadslopp som gick över 100 varv.

Marcus startade från sjätte startposition det vill säga tredje startled. Felix Rosenqvist startade från en nionde position. Dagens bana var en svår och trång bana vilken var ny för i år, altså inte en speciellt snabb bana men en bana där det var lätt att missa och då satt man i muren.

Det blev en bra start från Marcus sida men han fick sedan problem då de gröna däcken inte höll alls för honom och han var tvungen att gå i depå tidigt. Efter depåstoppet jagade Marcus banposition hela racet och lyckades avsluta på en niondeplats. Bättre gick det då för Rosenqvist som körde upp sig och slutade på en tredjeplats. Vann gjorde Alex Palou.

Marcus låg efter racet kvar på en andraplats i mästerskapet men tappade poäng mot ledande Alex Palou och ligger nu 51 poäng efter.

Vann Detroit Grand Prix gjorde Alex Palou, tvåa Will Power, trea Felix Rosenqvist, fyra Scott Dixon, Marcus Ericsson slutade nia.

Ett oturligt race för Marcus Ericsson som blev påtvingad en alternativ strategi redan i första stinten, men han gör efter omständigheterna ett bra race och fortsätter att ligga i topp tio vilken han inte varit utanför ännu denna säsong.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login