Marcus Ericsson slutade 12a i avbrutet race

By on 19 augusti, 2019
Arkivbild.

Kvalet till dagens race i IndyCar serien blev inställt på grund av vädret och det innebar att Marcus Ericsson startade från den 16 startrutan och Felix Rosenqvist från ruta nio, när serien kom till Pocono Raceway i Pennsylvania och ABC Supply 500 för ett ovalbane race. Pocono raceway är 4 kilometer lång och man körde 200 varv, banan är känd för att ha ganska tighta kurvor och de flesta förarna antogs köra på en fem stopps strategi.

Redan på första varvet var det en rejäl smäll där bland andra Felix Rosenqvist var inblandad och han kunde inte fortsätta racet, hela kraschen initierades av att Takuma Sato hakade i Alexander Rossie vilket tog ut fem bilar. Olyckan innebar en rödflagg och bilarna fick köra in i depån för att vänta medans de städade upp på banan. Felix kördes efter läkarkontrollen till ett lokalt sjukhus för ytterligare kontroller men blev senare utskriven där i från.

Efter omstarten låg Marcus på en åttonde plats vilken han höll fram till sitt första depå stopp, strax efter att Marcus kommit ut från depån så kraschade Spencer Pigot och det blev gulflagg igen. Markus gjorde en mycket bra omstart och tog sig upp på en femte plats, men på varv 62 var han tvungen att ändra motorinställningar för att inte förbruka för mycket bränsle och tappade ned till en nionde plats. Marcus klagade samtidigt över att bilens hantering inte var bra och att den var understyrd i utgången av kurvorna.

På det 70 varvet kraschade Colton Herta och det vart ännu en gulflagg, på omstarten efter gulflaggen så gjorde Marcus ingen vidare omstart och halkade ned på en tolfte plats. Efter 116 varv var det oväder på väg in och alla förare slogs om positioner för att ha en bra läge om racet skulle brytas. På det 128 varvet så blev racet röd flaggat på grund av väder då det kom in åska så att räddningshelikoptern inte kunde flyga.

Efter en stunds väntan så beslutade tävlingsledningen att bryta tävlingen efter 128 varv vilket gav att Will Power vann, tvåa kom Scott Dixon och trea Simon Pagenaud. Marcus Ericsson slutade på en 12 plats och Felix Rosenqvist fick bryta efter en krasch på första varvet.

Det hela slutade inte helt som teamet ville för Marcus och det verkade ha en strategi som inte helt hann slå igenom innan racet avbröts på grund av vädret, Marcus hade också problem med bilen i princip från slutet av första stinten något som teamet försökte reda ut. För Felix blev det ett kort race då han blev inblandad i en krasch redan i andra kurvan på varv ett, efter läkarundersökningen som är obligatorisk efter en krasch så blev han förd till den lokala trauma enheten för fler kontroller men blev senare utskriven där i från och skall enligt uppgift vara ok med honom.

Nästa race är Bommarito Automotive Group 500 och går den 24 Augusti på World Wide Technology Raceway i Gateway, Madison Illinois.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login