Marcus Ericsson slutade på 13 plats efter misstag

Av på 23 juni, 2019

Dags för race i Indycar på Road America där Rev Group Grand Prix ska avgöras, Marcus Ericsson startade från 17 ruta i loppet och Felix Rosenqvist från 18 ruta.

Inför racet sa Marcus att han var missnöjd med resultatet av kvalet men samtidigt tyckte han att bilen kändes bra och att han nu börjat lära sig banan.

I starten fick Marcus bromsa ordentligt och väja för Scott Dixon när han snurrade innan han fått upp temperaturen ordentligt i de svarta däcken, detta tappade så klart Marcus på. På det sjätte varvet var Marcus av banan men kom tillbaks och fick börja om med att jaga från plats 22. Felix å andra sidan körde riktigt bra och låg på en elfte plats efter åtta varv, Felix var då först av de bilar som startade på svarta däck.

Tyvärr innebar Marcus misstag på varv sex att han aldrig kunde vara med och kriga om top tio platserna, Marcus slutade på en 13 plats. Felix lyckades å andra sidan köra bra hela racet och belönades med en sjätte plats.

Det blev ett relativt händelsefattigt race som helt saknade gulflagg och där Alexander Rossi tog ledningen redan på första varvet och han höll den sedan överlägset hela racet där han ledde med över 20 sekunder under stora delar av loppet.

Vann Rev Group Grand Prix gjorde Alexander Rossi, tvåa kom Will Power och på tredje plats kom Josef Newgarden.

Vi får hoppas att Marcus och teamet får ordning på bilens kvalprestanda till Toronto så att han kan starta lite längre fram och där igenom minska risken för att bli inblandad i incidenter under starten.

Nästa race är Honda Indy Toronto den 14 Juli.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in