Marcus Ericsson startar på en 14e plats i Ungerns Grand Prix F1

By on 28 juli, 2018
Arkivbild

Marcus Ericsson startar på en 14e plats i morgondagens Ungerns Grand Prix F1 efter en regnig kvalrunda under lördagen.

Lördagens kval till Ungerns Grand Prix F1s Q3 (kvalrunda 1) runda blev till ett mindre rackarspel där regnet kom att spela en stor roll, förarna började på regndäck då det var mindre skurar runt banan. Efter ett tag så avtog regnet men med regnvarning, banan torkade upp bitvis och Marcus Ericsson chansade på att gå in i depå tidigt för att sätta på slicks för att få bättre grepp. En chansning som lyckades och han tog sig vidare till Q2 (kvalrunda 2) som siste man.

Q2 (kvalrunda 2) hotades av regn och förarna ville ut så fort som möjligt, de flesta började kvalrundan på slicks. Det kom regn redan under det första varvet och det var bara för alla att gå in i depå och byta däck, Vettel hade chansat och hade en form av regndäck och kunde göra ett riktigt bra varv. Marcus Ericsson var inne i depå och bytte till regndäck, ett beslut som inte hjälpte och när Q2 var avslutad så stod det klart att Marcus Ericsson kommer att starta morgondagens race på 14e startruta.

Q3s (kvalrunda 3) banförhållanden var mest regn men med torra delar av underlaget, Q3 vanns av Lewis Hamilton som startar ett i morgondagens race.

Anders Olofsson, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login