Marcus Ericsson tvingades bryta i Indycar premiären

Av på 10 mars, 2019

Det var dags för Marcus Ericssons premiär i Indycar där han startade från nionde startposition i Firestone Grand Prix i St. Petersburg, en tävling som gick över 110 varv på en ganska krävande stadsbana. Samtidigt gjorde den andra svensken Felix Rosenqvist en mycket bra kvalrunda och startade från andra startled.

Starten blev en ganska lugn historia där Rosenqvist tog sig upp från en tredje plats till en andra. Marcus tappade initialt några platser men kunde sedan börja klättra i fältet. Marcus tvingades dock bryta på varv 54 på grund av ett motorproblem, det var vattentemperaturen som steg i motorn och man var därför tvungna att avsluta loppet. Marcus var så klart besviken då han var uppe på en tionde plats innan motorproblemen.

Felix Rosenqvist lyckades bra med sitt race och ledde under en lång tid men halkade ner till en fjärdeplats i samband med sitt andra pit stop.

Vann racet gjorde Josef Newgarden, tvåa kom Scott Dixon och trea Will Power.

Det var tråkigt för Marcus att han blev tvungen att bryta på grund av motorproblem annars hade han en top tio plats inom räckhåll, Felix Rosenqvist gjorde å andra sidan en mycket bra premiär och lyckades med att ta en fjärdeplats i sitt premiär race i Indycar trotts att hans depå stop inte riktigt tajmade bra. Nu får vi hoppas att teamet hos Arrow Schmidt Peterson Motorsports får ordning på Marcus bil till nästa race som är Indycar Classic den 24 mars i Austin Texas.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motorsport
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in