Marcus tog sin första pallplats i IndyCar serien

Av på 2 juni, 2019
Arkivbild.

I dagens race, race nummer 2 i Chevrolet Detroit Grand Prix 2019 startade Marcus Ericsson från startruta 12 och Felix Rosenqvist på ruta sju, Marcus var missnöjd efter kvalet då han gjorde ett misstag i kurva elva samtidigt var han nöjd med bilen som känts bra. Inför racet låg Felix på en 11 plats och Marcus på en 21 plats i tabellen.

Till skillnad från lördagens race var att denna gången startade man med helt torr bana och man körde ett fullt race.

Redan i tredje kurvan på första varvet blev det stökigt med tre bilar som blev stående och Marcus gick i samband med detta upp på en åttonde plats medans Felix halkade ned till en 14 plats. Halvvägs in i racet låg Marcus på en andra plats och Felix åtta, detta efter ytterligare ett par krascher och gulflaggor. Med 20 varv kvar och sista depåstoppet gjort så låg Marcus på en andra plats och Felix låg på en nionde plats nu var det race to flagg och ett mycket bra läge för Marcus som hade 10 sekunder till bilen efter. Detta nollställdes dock genom en gulflagg då hans teamkamrat fick stopp på bilen. Med sex varv kvar att köra så körde Felix Rosenqvist av och var tvungen att bryta och i samband med detta blev det rödflagg. Marcus gjorde en bra omstart men Dixon var för snabb denna dag, men Marcus höll undan bra.

Denna dag höll både strategin, bilen och körningen för Marcus och han tog hem andra platsen, där med tog han den första pallplatsen för svenskarna och den första för teamet denna säsong.

Marcus var så klart nöjd efter racet och det var hans första pallplats sedan 2013.

Vann gjorde Scott Dixon, tvåa kom Marcus Ericsson och trea Will Power.

Nästa race är DXC Technology 600 8 Juni på Texas Speedway.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in