Mares kommer till Örebro på sin avskedsturne

Av på 17 april, 2022
Foto: Olof Grind-36

Förra veckan gick Mares ut med att deras kommande album och stundande sommarturné blir deras sista som band. Efter åtta år och multipla framgångar får fansen några få sista chanser att ta farväl. Den 25 maj inleder Mares sin sista turné på Gröna Lunds stora scen och i september gör de en avskedskonsert på hemmaplan i Uppsala.

Nyligen gick Mares ut med ett meddelande till sina fans om att de avslutar sin karriär:

”Det har tagit tid att skriva de här orden. De är motsträviga och vill inte bo på papperet. Stumma skrida de och kvartshjärtat tar de sig fram. Det värsta att skriva är det oundvikliga, men ingenting kan hindra det som en gång måste ske. En sista singel. Ett sista album. En sista turné.

Det skulle vara en lögn att säga att vi har mått så bra de senaste åren. Det skulle vara en till lögn att påstå att det alltid har varit dåligt. Men vi har tagit alla dessa stunder, de viktigaste av dem, höga och låga, och gjort dem till vår bästa skiva någonsin.

Vi vill evigt tacka er som alltid varit med. Evigt. Alla som har arbetat med oss. Alla som har sjungit med oss. Vi är era. Då som nu för alltid. Turnén och albumet ska inte ses som ett sorgetåg. Det är inte en jordafärd. Vi är inget sorgband. Vi är Mares. Avslutet är ett firande av det som varit, och det som nu är. 8 år höll vi ihop. En tredjedel av våra liv. Gläds med oss i sommar.”

Uppsalabandet fick sitt första genombrott när de som 17-åringar släppte låten “Allt du gör och att du finns”. Ett genombrott som senare skulle ge ringar på vattnet genom publiksuccé på Gröna Lunds lilla scen och debutalbumets titelspår ”Sunnanvind”, som blev en av Sveriges största låtar 2019.

Utöver flera utsålda turnéer har bandet även fått äran att spela inför fullsatta publikhav på Lollapalooza, Brännbollsyran och Liseberg. De har haft en album- och vinyletta, svensktoppenetta, årets mest spelade låt på P3, över 200 miljoner streams och ett antal P3 guld- och grammisnomineringar. Fem bandmedlemmar som trots sin ringa ålder åstadkommit mycket under sina åtta år tillsammans.

I sommar åker de ut på en sista turné och den 11 juni kommer de till Örebro och Örebro slott.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Live Nation

 

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in