Margareta Davidson samlar Lindesbergs-minnen i skrift

Av på 24 augusti, 2021

“Den här skriften handlar om hur jag minns Lindesberg och hur staden, sedd genom mina ögon, såg ut på 1940-50-60-talen”, skriver Margareta Davidsson om “Några berättelse från förr om Lindesberg och Lindesbergare” som finns att köpa på Blombergska bokhandeln i Lindesberg.

“Det handlar om tiden då lindar prydde Kristinavägen, gatorna var vackert stensatta och om det rika affärslivet med små butiker som fanns så gott som överallt efter stadens gator. Det berättas om hur det var att växa upp i skuggan av andra världskriget, om tiden därefter, om vänner jag mött under livsresan, arbetslivet och om andra Lindesbergare som satt sin prägel på staden”, skriver Margareta Davidson i förordet.

Margareta Davidson är född i Lindesberg: “Min mamma Olga gjorde keramik på Södra Torggatan – och henne känner väl de flesta till. Jag tycker det är roligt att skriva om gamla Lindesberg och stan som den var för några sekel sedan. När jag gick på handelsgymnasiet skrev jag uppsatser åt mina klasskamrater. Många som läst mig på Facebook har tyckt att jag skulle skriva en bok – och nu har jag gjort det”.

Bilderna i ”Några berättelser från förr om Lindesberg och Lindesbergare” är från Lindesbergs kulturhistoriska arkiv, nätet och hennes egna. Rolf Karlsson har tryckt boken och förstärkt alla gamla bilder. Boken finns till försäljning på Blombergska bokhandeln och direkt av författaren på Parkvägen 4 i Lindesberg.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in