Margareta Wahlström ny ordförande för Röda Korset

By on 6 maj, 2017

Margareta Wahlström har i dag valts till ny ordförande för Svenska Röda Korset. Wahlström har lång erfarenhet av internationellt arbete och ska leda organisationen in i en tid med stora humanitära utmaningar.

– I dag är hjälpbehoven i Sverige och världen enorma. Röda Korsets uppdrag har kanske aldrig varit så relevant och viktigt i modern tid som i dag. Neutraliteten, opartiskheten och engagerade frivilliga är nyckeln till att rädda liv och ge människor hopp. Att få möjlighet att leda en organisation som Röda Korset är ett stort och unikt privilegium, säger Margareta Wahlström.

Margareta Wahlström har 35 års erfarenhet av internationellt humanitärt arbete och har ansvarat för ett antal krävande uppdrag. Wahlström har tidigare lett och utvecklat systemet för katastrofhantering inom Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen och OCHA, FN:s samordningskontor för humanitärt bistånd. Därtill har hon lett UNISDR, FN:s kontor för katastrofriskreducering.

– Tillsammans med frivilliga och tjänstemän vill jag bidra till att Svenska Röda Korset uppfyller de mål organisationen själv satt upp, att bli en proaktiv, tydlig och synlig humanitär aktör. Den verklighet som vi lever i i dag ställer nya krav på oss som individer, som grupper och som organisation. Vi behöver engagera nya och fler frivilliga, stärka vår inhemska krisberedskap och visa vad humanitet innebär i den dagliga praktiska verksamheten, säger Margareta Wahlström. 

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login