Marianne Degerman ställer ut i Minneapolis

Av på 23 februari, 2021

Marianne Degerman – grafiker, målare och skulptör i Lindesberg – är en av ett 30-tal utvalda medlemmar i Grafiska Sällskapet som ställer ut på Highpoint Center for Printmaking i Minneapolis (USA).

Utställningen “Contemporary Swedish Printmaking” – som pågår till 17 april – presenteras digitalt på torsdag 25 februari kl 19-20 (svensk tid).

“Grafiska Sällskapet: Contemporary Swedish Printmaking” är en utställning med samtida svensk grafik av ett 30-tal medlemmar i Grafiska Sällskapet – däribland Marianne Degerman.

Grafiska Sällskapet; Contemporary Swedish Printmaking.

Torsdag 25 februari kl 12-13 (lokal tid) = 19-20 (svensk tid) presenteras utställningen digitalt via Zoom av Emmy Dijkstra, Bo Ganarp och Anne-Lie Larsson Ljung (Grafiska Sällskapet) tillsammans med ledningen för High Point Center.

Marianne Degermans Framework -06 etching – ett av verken som visas på utställningen i Minneapolis.

Grafiska Sällskapet bildades 1910 av en handfull konstnärer och avsikten var, då som nu, att bättre tillvarata grafikernas intressen, visa grafik genom att ordna utställningar och sprida information om grafiken som konstart. Konstnärer söker medlemskap genom att visa bilder och meriter för en jury som sedan väljer in nya medlemmar. Grafiska Sällskapet driver ett galleri på Hornsgatan i Stockholm där man har utställningar och en av Europas största samlingar av grafik av nu levande och verksamma konstnärer till försäljning.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in