Martin Qvarfordt ny VD för Live at Heart

By on 8 februari, 2022

Den välkände arrangören och musikprofilen Martin Qvarfordt är ny VD för Live at Heart. Han tillträder omedelbart.

– Med Martin Qvarfordt som VD kommer Live at Heart att ta nästa steg, med målet att alla om några år ska veta att man får koll på musikbranschen i Sverige om man deltar på Live at Heart och att festivalen är den självklara mötesplatsen för kulturella och kreativa näringar, säger Björn Sundin, styrelseordförande i Live at Heart.

– Styrelsen har sökt en ny VD som är utvecklingsinriktad, idérik och kan ge nya perspektiv samtidigt som hen kan musikbranschen och har erfarenhet av att genomföra arrangemang. Vi vill ha en tydlig ledare som har god legitimitet på hemmaplan, som är välkänd i Örebro och har lätt för att samarbeta med andra aktörer. Martin Qvarfordt är allt detta; att han med bandet Happy Hippo Family bland annat turnerat i andra länder (t ex Japan) är en merit som gör att han förstår artisternas verklighet. Att han under många år uppträtt som artist på Live at Heart är dock en bonus!, säger Björn Sundin.

Live at Hearts uppgift är att bidra till att utveckla musiklivet i Örebro och Martin kommer att fortsätta med sin verksamhet som arrangör i samband med sitt nya uppdrag.

– Jag vill att fler örebroare ska upptäcka festivalen och ser fram emot att utveckla Live At Heart till en än mer viktig del av Örebros och Sveriges musikliv. Därför var det en självklarhet att tacka ja när jag fick frågan om jag ville bli VD, säger Martin Qvarfordt och fortsätter.

-Det är en älskvärd festival och det finns så otroligt mycket engagemang runt Live At Heart. Det ska vi ta tillvara på och jag längtar redan till september.

Magnus Tunmats fortsätter som Festivalgeneral och ekonomiansvarig för Live at Heart.

Åke Lundström, som tillträdde som VD för Live at Heart 2015, fortsätter i en senior roll, inriktad på projekt och externa samarbeten.

Live at Heart är en showcasefestival som varje år arrangeras i Örebro, i år 31 augusti – 3 september. På Live at Heart möts branschen och kan uppleva framtidens stjärnor. Senast Live at Heart ordnades som en ”vanlig” festival, 2019, hade festivalen 6700 besökare och 190 olika band spelade på 23 scener i Örebro. 3000 band hade ansökt om att få spela. 2020 genomfördes festivalen helt digitalt och 2021 som en hybridfestival med begränsningar i publikantal på grund av pandemin.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Live at Heart

You must be logged in to post a comment Login