Martin & Servera och Generation Pep inspirerar barn i årskurs 5-8 att äta och laga bättre ”mellis”

Av på 29 december, 2017
Mattias och Svea inspirerar till hälsosamma mellanmål

Tillsammans med Mattias ”Fredagskocken” Larsson samt tredjepristagaren i Sveriges yngsta mästerkock 2017, 10-åriga Svea, har Martin & Servera skapat inspiration som ska få barn att laga och äta bättre mellanmål.

Martin & Servera samarbetar med Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation, initierad av Kronprinsessparet, som sprider kunskap och skapar engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Undersökningar visar att barn sitter cirka 9 timmar per dag och att barnens mellanmål ofta är extra ohälsosamma. Det kan bero på att vi lever i en stressad tillvaro och har svårt att planera in mellanmålen i förväg.

Idag utgörs svenska barns näringsintag till 22 procent av olika former av socker, mer än dubbelt så mycket som rekommenderat intag på 10 procent enligt WHO. Barn mellan 4 och 10 år behöver ungefär 400 gram frukt och grönt per dag och för barn över 10 år är rekommendationerna 500 gram per dag.

– Vi vill visa barn att det är lätt – och roligt – att laga sitt eget hälsosamma mellis-alternativ, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör.

Det finns ett stort behov av inspiration och tips på bra mellanmål som är enkla och roliga att göra – både för barn och för föräldrar. Det har Martin & Servera tagit fasta på i kampanjen Ät smart mellan målen. Orka mer.

Därför lanserar Martin & Servera nu inspirationsmaterial för skolbarn i årskurs 5–8 i form av receptfilmer som läggs på Youtube och receptfolder som kan beställas via martinservera.se. Information och material kommer också att distribueras till skolor i hela landet.

Vem blir inte sugen på det här?

  • Kesoplättar med banan och blåbär
  • Kvarg med blåbär och hasselnötter
  • Omelett med mozzarella, salami och tomater
  • Quesadillas med avokado, fetaost och jalapeño
  • Rawbollar med tranbär och cashewnötter
  • Smoothie på mango & banan toppad med hallon, passionsfrukt och kokosflingor
  • Wrap med kalkon, tomater och basilikayoghurt

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in