Mästaren kommer för att försvara sin titel i Åby Stora Pris

By on 1 augusti, 2019
Foto: Sidmakarn

En av värdens absolut bästa travare, Propulsion, kommer tillbaka till Åbytravet den 10 augusti för att försvara sin titel i Åby Stora Pris som går över 3140am.

Senaste starten på Åbytravet för Daniel Redén’s superstar var i april då han tog hem självaste olympiatravet på 10.9am. Han vann i näst senaste starten miljon-loppet Norrbottens Stora Pris i Boden och under gårdagen kom han tillbaka i Hugo Åbergs Memorial efter 6 veckors uppehåll. Trots att han hamnade långt bak i fältet var hans spurt av sällan skådat slag då han flög fram över upploppet och det fattades inte mycket för att han skulle hämtat in vinnande Ringostarr Treb. Propulsion har en enorm meritlista något som hans fantastiska prissumma på över 27 miljoner kronor vittnar om.

Jon W Pedersen-sportchef Åbytravet:
”Propulsion är en drömhäst för mig och jag tror det är den bästa hästen som finns just nu. Att han kommer tillbaka till Åby efter segrar i Åby Stora Pris förra året och Olympiatravet i år är verkligen glädjande. Alla minns ju förra årets ÅSP med ett av de bästa upplopp som man har någonsin sett då Propulsion gick segrande ur en fight mot Readly Express, och efter gårdagens upplopp i Hugo Åbergs på Jägersro vet jag att han kommer till oss med superform.”

Daniel Redén-sportchef Åbytravet:
”Jag har siktat på Åby Stora Pris men jag har också velat ta ett lopp i taget. Nu fick jag ett kvitto i går på att han är i toppslag trots att det gått några veckor sedan han senast startade. Han kom ur loppet obrukad och är pigg å glad dagen efter, så det ser mycket bra ut inför den här uppgiften.”

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login