Mats Scherp blir tillförordnad chef för polisen i Örebro

Av på 11 december, 2020

Från den 1 januari tillträder Mats Scherp som tillförordnad chef för lokalpolisområde Örebro. – Det ska bli roligt att få fortsätta utvecklingen av lokalpolisområdet, säger Mats.

 Mats ersätter Linda Hedmark som har valt att gå vidare till ett annat uppdrag inom polismyndigheten.

Under de senaste sex åren har Mats varit lokalpolisområdeschef i Hallsberg. I samband med att Mats lämnar sitt uppdrag i Hallsberg kommer en tillförordnad chef ta över tills en ordinarie chef är rekryterad. Vem den personen blir är ännu inte klart.

– Jag har varit chef i Hallsberg sedan den nya organisationen 2015 och har trivts väldigt bra där, det är ett lokalpolisområde med engagerade chefer och driven personal vilket har gjort arbetet roligt, säger Mats.

Mats ser fram emot att ta sig ann sitt nya uppdrag.
– Så klart känns det lite vemodigt att lämna men jag ser samtidigt fram emot denna nya utmaning. Innan jag började i Hallsberg hade jag jobbat många år i Örebro på olika enheter så det blir också kul att komma tillbaka och jobba med kollegor som jag jobbat med tidigare i olika sammanhang. Det ska också bli roligt att få fortsätta utvecklingen av lokalpolisområde Örebro tillsammans med chefer och medarbetare i lokalpolisområdet, säger Mats.

Mats uppdrag som lokalpolisområdeschef i Örebro sträcker sig till och med den 31 maj. Tjänsterna som ordinarie lokalpolisområdeschef i både Örebro och Hallsberg kommer att utlysas under tidig vår 2021.

– Jag vill passa på att tacka både Mats och Linda för deras fina insatser som lokalpolisområdeschefer i Hallsberg respektive Örebro. Mats har en gedigen erfarenhet som chef och jag är övertygad om att han kommer ta lokalpolisområde Örebro vidare i deras utveckling på ett mycket bra sätt tillsammans med övriga chefer och medarbetare, säger Elisabeth Anestad, polisområdeschef Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Polisen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in