Mattias Falcks succé i Kina fortsätter

By on 27 november, 2020
Mattias Falck under ITTF Finals 2020. Foto: ITTF

Under de tre senaste veckorna har världspingisen återstartat med tre topptävlingar efter varandra, World Cup, ITTF Finals och nu WTT Macao.

Mattias Falck har som enda svensk kvalificerat sig till dessa turneringar och det har slutat med kvartsfinalplaceringar i World Cup och ITTF Finals. Då endast spelare från yttersta världstoppen varit närvarande måste dessa resultat ses som riktiga toppresultat.

Just nu pågår WTT Macao som är en testturnering inför den nya världstouren som startar 2021. Ökade prispengar, nytt spelsystem, de bästa spelarna i världen på plats och en fantastisk inramning med nya kameravinklar och fler kameror än någonsin tidigare. 16 herrar är inbjudna till turneringen och Mattias Falck har inte bara accepterat inbjudan utan också antagit utmaningen att möta de bästa spelarna i världen för tredje gången på lika många veckor.

Igår besegrade Mattias Falck Gustavo Tsuboi (BRA) med 3-1 i set vilket gav honom en kvartsfinalplats där den toppseedade Xu Xin väntade. Trots att Mattias aldrig förr varit nära att besegra Xu Xin – just nu rankad tvåa i världen – så trodde Mattias på sig själv och det med all rätt. Seger med 3-1 och avancemang till semifinal, en seger få hade väntat sig och allra minst Xu Xin som hade valet att få välja motståndare i kvartsfinalen men med facit i hand verkligen valde fel.

– Jag är naturligtvis väldigt glad över segern och lite extra skönt var det då han valde mig som motståndare, säger Falck. Han har ju haft ganska lätt för mig tidigare så det var nog därför han valde mig.

– Jag har spelat väldigt bra de senaste veckorna. Jag är rappare och snabbare nu, formen är väldigt bra så jag kände mig positiv inför matchen och trodde på mig själv. När jag dessutom fick en så bra start med några fina forehandpoäng på hans låga skruvöppning så blev han nog konfunderad, det är något jag haft problem med i hans spel tidigare men nu var det bara att spela ut, berättar Falck.

Vad händer nu?

I och med segern är Falck klar för semifinal där han ställs mot vinnaren av Wang Chuqin (segrare i SOC 2019) från Kina eller Hugo Calderano (världssexa) från Brasilien.

– Det spelar ingen roll egentligen vem jag möter. De är båda två väldigt bra och har förvisso väldigt olika spelstilar men jag är så trygg i mitt eget spel att jag mest ser fram emot att få spela nästa match, säger Falck. Men det är i och för sig lite extra gött att besegra kineserna och det fortsätter jag gärna med, avslutar Falck lite lurigt och med en vink om vem han kanske helst vill möta?

Matchpasset startar imorgon klockan 11.30 (svensk tid) men spelordningen är ännu inte fastställd. När mer information finns så Svenska Bordtennisförbundet att uppdatera detta på sin hemsida.

Sport | Pingis
Örebronyheter

Källa Svenska Bordtennisförbundet

You must be logged in to post a comment Login