Mattias Karlsson kommenterar decemberuppgörelsen

By on 29 december, 2014

Nu har regeringen och Alliansen presenterat sin överenskommelse för att kunna fortsätta regera Sverige trots att inget av alternativen har folkets stöd. Överenskommelsen går ut på att den som är i opposition inte längre ska stödja sin egen budget. Mattias Karlsson kommenterar:

– Alliansen kommer att fortsätta prata för sin egen politik och ställa löften till väljarna. Men när det väl blir skarpt läge i riksdagen kommer de inte längre att rösta för sin egen politik. I praktiken har Alliansen därmed slutat att fungera som opposition. Sverige styrs numer av en sexklöver med stöd av Vänsterpartiet. Det enda oppositionspartiet heter Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna kommer att väcka misstroendeförklaring i riksdagen. Mattias Karlsson kommenterar:

– Löfven har tidigare brutit mot i stort sett varenda löfte han gett till de svenska väljarna. Nu har han just deklarerat att han tänker snuva dem på möjligheten att få säga sin mening i ett utlovat extraval. Istället ska Sverige framöver regeras av en sexklöver. Det är viktigt att vi genomför ett misstroendevotum för att tydliggöra för väljarna vilka partier som styr tillsammans och vilka som är i opposition.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login