Max Regitnig delad fyra i Nationella Touren 2021

Av på 2 augusti, 2021
Foto: Anders Olofsson

Max Regitnig från Örebro slutade fyra i Nationella Touren två i disc golf som i helgen avgjordes i Linköping på Rydskogens discgolfbana, på andra stoppet var större delen av Svenska discgolfeliten samlade.

Innan finalrundan startade var det Kristian Bengtsson från Allingsås som låg etta -22 under par, tvåar låg Robin Villman från Falun med -21 under par och på delad tredjeplats återfanns Linus Carlsson från Borås etta i Sverige samt Max Regitnig från Örebro.

Under rundan där det resultatet svängde från hål till hål, ändrades platserna en hel del då Linus Carlsson sakta men säkert jobbade sig in i fältet för att till sist stå som slutlig vinnare, Max bjöd på en varierande runda och på en ganska jämn runda där han till sist hamnade precis bakom prispallen på en fjärdeplats.

Den fjärdeplatsen innebar att Max inkasserade ytterligare 94 poäng i jakten på en vinst i Nationella Touren, han är efter två deltävlingar på en delad fjärdeplats på 181 poäng. Med den poängen har han 19 poäng upp till Linus Carlsson på första plats, Linus som har vunnit bägge deltävlingarna har maximala 200 poäng i nuläget med två deltävlingar kvar.

De klasser som avgjordes var Pro Open, Pro Master 40+, Pro Master 50+, Pro Open Women, Junior ≤18 och Junior ≤15. I den tyngsta och mest prestigefulla klassen Pro Open fanns från Örebro Max Regitnig, Niklas Gredemyr samt Rasmus Jonsson med, det var Max som var mest framgångsrik då han under söndagens finalrunda fanns med i lead card, de fyra bästa i fältet.

Nationella Touren 2 från Linköping Rydskogen DGB topp fyra:

 1. Linus Carlsson
 2. Dennis Augustsson
 3. Kristian Bengtsson
 4. Max Regitnig

I totalen efter två deltävlingar ligger nu Max Regitnig på en delad fjärdeplats på 181 poäng.

Topp 10 i totalen Nationella Touren 2021:

 1. Linus Carlsson Borås – 200 poäng
 2. Robin Villman Falun – 185 poäng
 3. Ture Valtonen Linköping – 182 poäng
 4. Max Regitnig Örebro – 181 poäng
 5. Henric Hagman Helsingborg – 181 poäng
 6. Simon Kappling Bestorp – 180
 7. Elias Gripler Kungsängen – 172 poäng
 8. Henrik Jakobsson Bandhagen – 168 poäng
 9. Pelle Carlsson Borås – 168 poäng
 10. Erik Tegenfeldt Lekeryd – 164 poäng

Max Regitnig bjöd på helgens mest spektakulära kast då han gjorde ett ace på hål 16 på Rydskogens discgolfbana, se videon här under!

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in